Мистецький центр у Львові став гуманітарним штабом

Мистецький центр у Львові став гуманітарним штабом

Фотохроніка війни
Укрінформ
У Львівському палаці мистецтв уже 18-ту добу працює гуманітарний штаб. Тут збирають продукти, медикаменти, теплий одяг для військових, переселенців і жителів населених пунктів, які обстрілює російська армія.

Як налагоджена робота штабу, бачила фотокореспондент Укрінформу.

На логістичний центр перетворилися чотири поверхи Палацу мистецтв. Гуманітарний штаб працює цілодобово за участю місцевих волонтерів.

У приміщеннях – гори з відсортованого одягу, взуття, побутова хімія, засоби особистої гігієни. Окремо сортують продукти, формуючи вже готові до вживання набори для військових.

За словами керівника гуманітарного штабу на Коперника, 17, директора культурно-мистецького центру «Львівський палац мистецтв» Юрія Візняка, якщо у перші дні гуманітарну допомогу приносили здебільшого місцеві підприємці та жителі, то зараз штаб почав активно отримувати вантажі з Європи: Польщі, Литви, Іспанії тощо.

Читайте також: Гуманітарні штаби: як волонтери допомагають армії і переселенцям

«Перший пріоритет – це наші військові. Наші волонтери виходять на зв’язок, зв’язуються з кінцевим адресатом, який має отримати допомогу – чи дійсно вантаж потрапив на місце призначення», – розповів Візняк.

Вантажі життя відправляють і місцевому населенню Харкова, Херсона, Одеси, Києва, Білої Церкви.

Головні потреби штабу: медикаменти для зупинення кровотечі, джгути, ножиці медичні, короткохвильові радіостанції, білизна, постіль, матраци, каремати, спальні мішки, теплий одяг для чоловіків, з продуктів – консерви або продукти довготривалого зберігання, вода.

Також у гуманітарному штабі мають змогу зареєструватися переселенці.

Штаб має свій телеграм-канал, де щоденно публікують інформацію про ситуацію в логістичному центрі. Приєднатися до каналу можна за посиланням

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Альона Николаєвич, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-