Мешканці Маріуполя перебувають у критичному становищі - МВС

Мешканці Маріуполя перебувають у критичному становищі - МВС

Укрінформ
Під постійним вогнем загарбників залишається Маріуполь, жителі цього міста - у вкрай критичному становищі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації від МВС про ситуацію щодо російського вторгнення станом на 13 березня 2022 року.

«Під постійним вогнем залишається Маріуполь, який ворог перетворює на руїни. Жителі – у вкрай критичному стані», - поінформували в установі.

Уточнюється, що російські війська завдали авіаударів на півночі Донеччини. За даними МВС, руйнувань зазнали Святогірська Свято-Успенська лавра, евакуаційний потяг та інші об’єкти, є загиблі та поранені. Поліцейські документують наслідки обстрілів та допомагають людям.

«Під обстрілом росіян опинилися 22 населених пункти – Маріуполь, Авдіївка, Вугледар, Краматорськ, Слов’янськ, Святогірськ, Миколаївка, Дружківка, Світлодарськ, Торецьк, Степне, Єгорівка, Петрівське, Верхньоторецьке, Кам’янка, Олександропіль, Новоселівка-2, Новобахмутівка, Піски, Павлівка, Велика Новосілка, ст. Брусин», - зазначається у повідомленні.

Наразі інформація про постраждалих уточнюється. Серед загиблих і поранених – поліцейські. Також було пошкоджено щонайменше 65 об’єктів – житлові будинки, лавра, магазини, потяг, міст, газова труба тощо.

Окремо у МВС уточнили, що вночі під удар загарбників потрапила Святогірська лавра, унаслідок ударної хвилі було пошкоджено житлові приміщення. Зазначається, що в одному з таких приміщень перебували 529 дорослих і 200 дітей, в іншому – 200 осіб, є поранені. На місці працювали поліцейські, військовий злочин було задокументовано.

«На станції Брусин уламками пошкоджено потяг, який здійснював евакуаційний рейс. Загинула провідниця, ще одна поранена. Поїзд мав евакуювати мешканців Донеччини та Луганщини, які очікували на порятунок на вокзалі Лимана, зокрема близько 100 дітей», - поінформували в установі.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

 Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-