Блогеру з Херсона загрожує до 15 років за підтримку війни проти України

Блогеру з Херсона загрожує до 15 років за підтримку війни проти України

Укрінформ
Херсонському блогеру-колаборанту оголосили підозру у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє прокуратура Херсонської області.

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканцю міста Херсона у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення збройних сил РФ на територію України підозрюваний одразу перейшов на бік ворога. Маючи досвід журналістської діяльності, він цілеспрямовано завдає шкоди інформаційній безпеці України, розміщуючи на власному каналі в мережі Інтернет відеоматеріали з пропагандою «руського миру» та виправдовує збройну агресію російської федерації.

Зазначається, що своїми діями підозрюваний чинить психологічний тиск на населення з активною проукраїнською позицією для подолання його спротиву та окупації.

За протизаконні дії фігуранту загрожує покарання - позбавлення волі строком від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такого.

Як повідомлялось, у Херсоні на проросійський мітинг зібрали херсонських політичних маргіналів.

У Херсоні, який 13 березня відзначає День звільнення від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, на акцію проти російської агресії зібралися тисячі містян. Учасники акції з площі Свободи просувалися вулицями міста у парк Слави, їх не зупинили постріли ворожих військових вгору.

Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом підготовки до посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, скоєної за попередньою змовою групою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 110 КК України). За даними слідства, на території області окупанти готують проведення незаконного референдуму та створення квазіреспубліки – «хнр». Для цього вони намагаються вмовити депутатів Херсонської обласної ради співпрацювати з окупаційними військами.

Депутати облради на екстреному засіданні ухвалили звернення, у якому зазначили, що Херсонщина – це Україна.

Депутати Херсонщини ніколи не визнають спроби створити на території області «народну республіку», заявив Херсонський міський голова Ігор Колихаєв, коментуючи інформацію про запланований окупантами на 13 березня у Херсоні «референдум» за створення в Херсонській області «народної республіки».

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-