Садовий закликає міжнародні організації допомогти Львову з розміщенням біженців

Садовий закликає міжнародні організації допомогти Львову з розміщенням біженців

Укрінформ
Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до міжнародних організацій за допомогою з розміщенням вимушених переселенців. Першочергово місто потребує мобільних центрів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Нам потрібна дуже серйозна допомога від міжнародних організацій. Ми вже зараз дивимось на локації у Львові, де можна буде вибудовувати мобільні центри, де люди зможуть жити, де можна буде приготувати їсти, де будуть санітарні умови. Також ми дали запит на будиночки, які швидко будуються, щоб можна було їх у Львові розміщувати. Ви бачите, що сталося в Маріуполі, ви бачите, що робиться в інших містах. Це страшні речі, тому треба сьогодні кожному українцю, який у біді, дати підтримку, захист, опіку. Власне, оце місія Львова сьогодні – ми є найбільшим центром для тимчасово переміщених українців у світі. Тому я закликають ці міжнародні організації приїздити до Львова», – зазначив міський голова.

Також Садовий розповів про співпрацю Львова з іншими містами України та Польщі, зокрема, наголосив, що вчора мав розмову з усіма мерами польських міст – це 200 бургомістрів. Вони також дуже багато допомагають, хоч Краків і Варшава вже просто не можуть більше приймати переселенців.

Як повідомлялося, у Львові діють 7 координаційних центрів у різних районах міста, куди вимушено переміщені особи можуть звернутись, аби зареєструватись, отримати тимчасове поселення та іншу необхідну допомогу.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-