Депутати окупованого Мелітополя просять відкрити справу проти колаборантів з Опоблоку

Депутати окупованого Мелітополя просять відкрити справу проти колаборантів з Опоблоку

Документ
Укрінформ
У Мелітополі, який з 26 лютого окупований військам рф, загарбники намагаються створити окупаційну адміністрацію міста, тому депутати міськради просять відкрити справу за статтею “Державна зрада” відносно представників партії “Опозиційний блок”.

Відповідне звернення було ухвалено 13 березня на позачерговій сесій Мелітопольської міської ради та оприлюднено у Телеграмі заступника керівника ОП Кирила Тимошенко, передає Укрінформ.

“Окупаційні війська намагаються створити у незаконний спосіб окупаційну адміністрацію міста Мелітополя. Для цього депутата Мелітопольської міської ради від “Опозиційного блоку” Галину Данильченко окупанти оголосили виконуючим обов’язки Мелітопольського міського голови. Самопроголошений так званий в.о. міського голови оголосила про те, що повноваження органів місцевого самоврядування відтепер переходять до Комітету народних обранців”, - йдеться у зверненні.

Депутати міської ради просять генпрокуратуру розпочати досудове розслідування за статтею “Державна зрада” за фактом створення окупаційної адміністрації міста представниками партії “Опозиційний блок”,

Також депутати просять звільнити мера Мелітополя Івана Федорова, якого викрали російські загарбники.

Як повідомлялося, Мелітополь знаходиться в тимчасові окупації з 26 лютого.

Окупаційні війська рф проводять репресії серед цивільного населення Мелітополя. Були викрадені депутат облради Лейла Ібрагімова, громадська діячка Ольга Гайсумова. Окрім того, окупаційні війська захопили та пограбували центр з надання гуманітарної допомоги

Фото:  Vadim Novikov/ 1ua.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-