Західний кордон України за минулу добу перетнули понад 96 тисяч осіб

Західний кордон України за минулу добу перетнули понад 96 тисяч осіб

Укрінформ
Західний кордон України за минулу добу перетнули понад 96 тисяч осіб.

Як передає Укрінформ, про це Державна прикордонна служба України повідомляє у Фейсбуці.

"За добу 12 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули понад 96 тисяч осіб та більше 15 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що відносно попередньої доби пасажиропотік збільшився не суттєво", - ідеться в повідомленні.

Так, минулої доби за межі України вибули понад 77 тисяч осіб. З них близько 51 тисячі людей перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі в цьому напрямку майже відсутні накопичення пішоходів, автомобілів і пасажирських автобусів.

До України за минулу добу прибули понад 19 тисяч осіб, близько 14 тисяч з яких - українці. Більшість прибулих - чоловіки, які планують захищати країну від російських загарбників.

Загалом від початку війни в Україну повернулися майже 234 тисячі українців.

У ДПСУ нагадали, що всі пункти пропуску на західному кордоні, крім "Дзвінкового", працюють у цілодобовому режимі.

Для перетину кордону до Європейського Союзу прикордонники рекомендують обирати також пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією і Республікою Молдова.

Завантаженість кожні дві години висвітлюється на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби - Західний Кордон.

Прикордонники та митники докладають усіх можливих зусиль для пришвидшення оформлення осіб на виїзд з України й оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України.

Так, за минулу добу на західних кордонах були оформлені понад 1 тис. транспортних засобів з гуманітарними вантажами.

ДПСУ закликає всіх громадян дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-