Денісова: У Маріуполі 400 тисяч людей - в облозі

Денісова: У Маріуполі 400 тисяч людей - в облозі

Укрінформ
У Маріуполі 400 тисяч людей знаходяться в облозі, без їжі, води та тепла.

Про це сказала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі українських телеканалів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація в Маріуполі страшна. <...> на сьогодні - 1582 людини, які загинули. 400 тис. наших громадян знаходяться в облозі. Вони без їжі, без води, тепла. Ці бомбардування, які відбуваються майже щогодини, просто вбивають і зачищають це місце на карті України. Я знаю, що зараз є намагання, і ми дуже молимось за те, що все ж таки буде доставлений цей гуманітарний груз до Маріуполя. Все ж таки люди отримають допомогу», - сказала Денісова.

Вона додала, що не має зв’язку зараз з двома працівниками, які працювали у тому місті.

"Ми знаємо, що дуже важко, знаємо, скільки вбито людей, і ніколи не пробачимо всі ті жертви, які нанесла рф", - підсумувала Денісова.

Як повідомляв Укрінформ, Україна в суботу, 12 березня, відкриває гуманітарні коридори до Маріуполя, міста Пологи та низки населених пунктів Київщини і Сумщини.

Із Запоріжжя до Маріуполя відправились автобуси для евакуації мирних жителів, а також гуманітарний вантаж. 90 тонн продуктів харчування та медикаментів прямують до міста, яке вже 13 діб знаходиться у блокаді. Священнослужителі православної церкви виступили з ініціативою особисто супроводжувати гуманітарний вантаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-