Загарбники розганяють у Херсоні фейки про те, що «Україна покинула місто напризволяще»

Загарбники розганяють у Херсоні фейки про те, що «Україна покинула місто напризволяще»

Укрінформ
Російські загарбники, які окупували Херсон, розпочали потужну хвилю дезінформації серед місцевих мешканців про те, що нібито Україна покинула Херсон.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

«Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про потужну хвилю дезінформації, яку продукує ворог. Херсон – єдине велике українське місто, що опинилося під тимчасовою окупацією рф від початку нового етапу війни. Російська пропаганда активно «працює» зі свідомістю місцевого населення, і через своїх агентів у Херсоні поширює серед містян вигідні росії неправдиві меседжі, які дискредитують дії української влади», - йдеться в повідомленні.

Серед гасел, які поширюють російські терористи, - «Херсон покинули», «Херсон Україні не потрібен», «Україна залишила громадянське населення без засобів для існування».

Водночас це не відповідає дійсності.

«Україна ніколи не залишить у біді херсонців. На тлі ситуації на фронті, українській армії нерозсудливо розпочинати бої в межах міста, жертвуючи мирними жителями. Україна високо цінить зусилля місцевого населення, яке, попри тимчасову окупацію росії, виходить на мітинги у підтримку України», - наголосили в Центрі та додали, що зараз головне - пережити цей найважчий для України час, не піддавшись паніці та провокаціям.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні міський голова Херсона Ігор Колихаєв сказав, що інформація про захоплення ворогом водоканалу – фейк, всі комунальні служби міста працюють в інтенсивному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-