Зеленський закликає світових лідерів допомогти звільнити мера Мелітополя

Зеленський закликає світових лідерів допомогти звільнити мера Мелітополя

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає світових лідерів продемонструвати свій вплив на ситуацію та допомогти звільнити з рук російських загарбників мера Мелітополя Івана Федорова.

Про це він зазначив у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Упродовж ночі і сьогодні постійно говоримо з партнерами про цю ситуацію з нашим міським головою. Вимога проста – негайно звільнити його з полону. Ми звертаємось до усіх лідерів світу, які говорять з Москвою. Франція, Німеччина, Ізраїль та інші. Я особисто вже зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу. Говорив з президентом Франції Емануелем Макроном. Я буду говорити з усіма, з ким потрібно, щоб звільнили наших людей. Ми очікуємо, щоб вони – лідери світу – показали, як вони можуть вплинути на ситуацію, як вони можуть зробити просту справу – звільнити одну людину. Таку людину, яка уособлює собою всю мелітопольску громаду. Українців, які не здаються», - сказав Зеленський.

Глава держави нагадав, що вчора російські загарбники захопили в полон міського голову Мелітополя Івана Федорова, а громада міста вимагає звільнити його.

«І це дуже важливо. Я вдячний кожному мелітопольцю за цей спротив, за цю позицію. Окупанти повинні бачити, що вони чужі на нашій землі, на всій нашій землі України, і ніколи не будуть прийняті», - зазначив Президент.

Він розповів, що від самого ранку в українському Мелітополі збиралися люди на чергову акцію протесту проти російських військ, проти намагань поставити місто на коліна, додавши, що на площі вийшли понад дві тисячі людей.

«Почуйте, будь ласка, у Москві: якщо у Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни, щоб було по-чесному, по справедливості?», - наголосив Зеленський.

Як повідомлялося, 11 березня російські загарбники викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Близько 10 загарбників увірвались до кабінету очільника міста, натягнули йому на голову чорний пакет та відвезли на авто в невідомому напрямку.

У Мелітополі кілька тисяч мешканців вийшли на акцію та вимагають звільнити мера.

Фото з інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-