У Вінниці розробили «дорожню карту» для евакуйованих

У Вінниці розробили «дорожню карту» для евакуйованих

Укрінформ
У Вінниці створили Дорожню карту, аби прибулі мали необхідну інформацію з питань соцзахисту, працевлаштування і медичної допомоги.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Укрінформ.

«У департаменті соціальної політики Вінницької міської ради створили пам’ятку «Дорожня карта особам, евакуйованим з територій України, де відбуваються бойові дії». Тут зібрана вся необхідна інформація для біженців, які прибули до Вінниці. Перш за все, у пам’ятці роз'яснюють, куди звертатись для тимчасового поселення. Крім того, є розділ, де зазначається, як діяти переселенцям, якщо вони бажають залишитись у Вінниці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у пам’ятці також йдеться про те, які необхідно мати документи та куди звертатись, щоб отримати адресну державну допомогу, житлову субсидію та пільги. В карті вказаний і телефон «гарячої лінії» пенсійного фонду та психологічної допомоги.

«У цій пам'ятці зібрана уся корисна та необхідна інформація для переселенців. Адже розуміємо: люди в розпачі, прибули в чуже місто і їм необхідна допомога, а куди звертатись - не знають. От і з’явилась ідея створити таку пам’ятку. Її переселенці зможуть отримати на залізничному вокзалі, в місцях тимчасового перебування, аптеках, прозорих офісах та волонтерських центрах», - розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

У пам'ятці також наявна інформація як і де можна отримати медичну допомогу. А ще повідомляється про послуги, які надаються громадянам похилого віку та людям з інвалідністю і де їх отримати.

У «дорожній карті» вказується куди необхідно звертатись щодо працевлаштування або отримання статусу безробітного, а також як стати на облік у військкоматі.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-