П'ята спроба: із Запоріжжя на Маріуполь знову вирушила гуманітарна колона

П'ята спроба: із Запоріжжя на Маріуполь знову вирушила гуманітарна колона

Укрінформ
Із Запоріжжя до Маріуполя відправились автобуси для евакуації мирних жителів, а також гуманітарний вантаж.

Про це у Телеграмі повідомив очільник ЗОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"Гуманітарна колона на Маріуполь у супроводі Червоного Хреста та священнослужителів вирушила із Запоріжжя. П'ята спроба врятувати мирних жителів має стати успішною!", - написав він.

Як повідомив у Фейсбуці голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, гуманітарна колона має доставити понад 90 тонн продуктів та медикаментів.

«Маріуполь. Зелений коридор відкрито. Із Запоріжжя до Маріуполя виїхала гуманітарна колона. Більше 90 тонн продуктів харчування та медикаментів прямує до міста, яке вже 13 діб знаходиться у блокаді. Священнослужителі православної церкви виступили з ініціативою особисто супроводжувати гуманітарний вантаж. Все для того, щоб 400 тисяч маріупольців отримали довгоочікувану та критично важливу допомогу!», - написав очільник області.

Водночас сьогодні, о 9.00 в Запоріжжі, на набережній, в районі заводу ЗАЗ формується колона на Пологи (через Василівку).

"Якщо в когось є гостра потреба доїхати до Енергодара, зробити це можна буде тільки на власному транспорті, доєднавшись до цієї колони. Від Василівки далі до Енергодара - своїм ходом на власному авто", - написав у Телеграм-каналі голова Енергодару Дмитро Орлов.

Як повідомлялось, вчора до Запоріжжя прибули шість автобусів та близько 150 легкових автомобілів із евакуйованими мешканцями (майже 900 людей) з міст Енергодар, Дніпрорудний та Василівка, які постраждали від російських військових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-