Україна спростувала брехню рф про постановку з вагітними в Маріуполі

Україна спростувала брехню рф про постановку з вагітними в Маріуполі

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України спростувало чергову брехню російського агресора про начебто постановку з вагітними жінками зі зруйнованого пологового будинку у Маріуполі.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає Укрінформ.

«Рф веде повноцінну інформаційну війну проти України, використовуючи будь-які заборонені та брудні прийоми – аби був швидкий ефект. Верх цинізму: «антифейковий проєкт» росіян, який нібито спростовує дезінформацію. Насправді ж це професійний інструмент інформаційних злочинців, що працюють за правилами «напівправди», - зазначили у Мінреінтеграції.

Це працює так, що подається лише частина правди (тобто, сам факт тієї чи іншої події не заперечується), викривляється у потрібному ракурсі, додається «переконлива» брехня і – готово, пояснили в міністерстві. Головне завдання російських пропагандистів: всі злочини агресора перетворити на подвиги «миротворців», а у тих трагедіях, які не приховати, зробити винними українців та Україну. Водночас – примусити споживачів інформації не вірити справжнім даним – за принципом «кривого дзеркала» звинуватити саме Україну у розповсюдженні фейку.

Як приклад у Мінреінтеграції вказали на брехню агресора про начебто постановку з вагітними жінками зі зруйнованого пологового будинку у Маріуполі..

«9 березня російські окупаційні війська артобстрілами зруйнували пологовий будинок №2 у Маріуполі. За попередніми даними після авіаудару по пологовому будинку постраждали 17 людей. Фото зі зруйнованого пологового будинку, окрім офіційних ресурсів, опублікувало інформаційне агентство AssociatedPress. Їх зробив фотограф Євген Малолєтка, який співпрацює з міжнародними виданнями», - зазначили у відомстві.

Водночас одразу ж на російському так званому «антифейковому» проєкті, а також на майданчиках деяких блогерів та видань, з’явилась «достовірна» інформація, що вагітні жінки зі зруйнованого пологового будинку - це зрежисований спектакль. Адже вагітна закривавлена жінка на фото, що облетіло увесь світ, є бьюті-блогеркою.

«Жінка на фото - дійсно бьюті-блогерка Маріанна Подгурська. І при цьому – вона вагітна. І вона з Маріуполя. У її інстапрофілі складно не помітити її вагітність. Останній пост за 28 лютого із питанням: «Дівчинка чи хлопчик?». Перед цим – пост із переліком місць для укриття у Маріуполі. Цю ж інформацію вона дублює у своєму телеграм-каналі. Тобто, блогеркаіз Маріуполя от-от мала народжувати. Однак пропагандистські медіа розповідають про те, що жінка не могла знаходитися у пологовому будинку, бо нібито там знаходився полк «Азов». Жодних доказів, крім недолугої заяви з пустих слів. Адже російським «антифейківцям» якось треба гасити скандал та прикривати злочин проти людства з боку своєї озвірілої армії – обстріл пологового будинку, в якому знаходилися вагітні жінки та породіллі», - пояснили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

За даними відомства, ще один аргумент, які наводять пропагандисти: на фото «загримована» лише одна жінка – більше постраждалих, мовляв, немає. Але це теж неправда, наголосили у Мінреінтеграції і оприлюднити інші фото із постраждалими у зруйнованому пологовому будинку.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-