На Луганщині за два тижні війни знайшли тіла понад 30 мирних жителів

На Луганщині за два тижні війни знайшли тіла понад 30 мирних жителів

Укрінформ
На Луганщині за два тижні з початку вторгнення в Україну російського агресора знайдені тіла понад 30 загиблих мирних жителів. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втрати… ми вже не повернемо багатьох. За два тижні знайдені тіла понад 30 загиблих серед цивільного населення. Поранені в лікарнях», - написав очільник області.

Він зазначив, що загарбники продовжують вбивати, гатити по мирних, руйнувати населенні пункти.

«Сєвєродонецьк не впізнати… молоде і красиве місто стало схоже на привид… Окупанти всерйоз взялися за його знищення… Рубіжне так само здригалося від ворожих обстрілів. Вибиті вікна в будівлі виконкому, лікарні, міського ДК, пошкоджено багато житлових будинків. Лисичанськ, Кремінна, Гірське, Попасна - суцільний гуркіт ворожої зброї, яка летить вбивати мешканців області», - констатував Гайдай.

Читайте також: Від ворожих обстрілів у Сєвєродонецьку загинула людина, у Рубіжному троє поранених

Він також звернувся до жителів області, які опинилися тимчасово в окупації російських загарбників, не боятися окупантів, не вірити їхній пропаганді.

«Бережіть своє життя і віру в Україну, не йдіть на службу до ворога, служіть тільки нашим людям та своїй країні, не допомагайте вбивцям, не вступайте в їхні терористичні, не зраджуйте країну, вірте в Перемогу!!!! Скоро тільки синьо-жовтий!!!», - наголосив голова ОВА.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-