На одеському «Стальканаті» виготовляють «їжаки» та інші оборонні конструкції

На одеському «Стальканаті» виготовляють «їжаки» та інші оборонні конструкції

Укрінформ
В умовах воєнного стану працівники одеського заводу «Стальканат» і будівельної компанії KADORR Grouр виготовляють у промислових масштабах та доставляють на блокпости захисникам міста сотні протитанкових «їжаків» різних розмірів та бетонних блоків.

Як передає Укрінформ, про налагодження випуску сталевих «їжаків» для оснащення блокпостів повідомляє директор заводу «Стальканат» Сергій Лавриненко на своїй сторінці у Фейсбуці .

«За погодженням з військовою адміністрацією ми налагодили виготовлення у промислових масштабах сталевих їжаків, що у зв’язках з витками сталевого дроту, спроможні ефективно стримувати атаки ворожих бронетранспортерів і танків», - зазначив Лавриненко.

За його словами, першу партію «їжаків» з витками сталевого дроту вже відправили на блокпости, вносячи таким чином свій скромний вклад в оборону країни.

Відправили військовим на блокпости Одещини понад 450 протитанкових «їжаків» і близько 100 бетонних фундаментних блоків також працівники компанії KADORR Grouр.

Наразі обидва підприємства нарощують обсяги виготовлення оборонних конструкцій та споруд для оборони населених пунктів області.

Зауважимо, що 10 березня в Одесі та інших містах оголошували стан «повітряної тривоги» - один з російських кораблів випустив у напрямку міста декілька ракет з акваторії Одеської затоки, один з яких зафіксував користувач телеграм-каналу Одеса INFO .

Як повідомлялося, захисники Одеси надійно стримують ескадри ворожих кораблів, що раніше наближались до узбережжя міста. Більшість їх перебазувались до кримського мису Тарханкут та озера Донузлав. Вогнем підрозділів Протиповітряної оборони ЗСУ протягом останніх чотирьох доби знищено в районі Одеси чотири літаки СУ-25 та два гелікоптери противника.

Як повідомлялося, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-