Львівська міськрада створила електронний реєстр для вимушено переміщених осіб

Львівська міськрада створила електронний реєстр для вимушено переміщених осіб

Укрінформ
Львівська міська рада запровадила електронний реєстр вимушено переміщених осіб (ВПО), зареєструватися можна у райадміністраціях міста.

 Про це повідомляє пресслужба Львівської міської рада, передає Укрінформ.

"Львівська міська рада запровадила нову послугу – електронний реєстр вимушено переміщених осіб. Її надають у райадміністраціях міста та в 10 офісах Львівської громади", - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що електронна реєстрація необхідна з кількох причин. Насамперед – для загального розуміння кількості людей, які прибули до Львова. Також така реєстрація важлива і для самих ВПО, адже їм видають тимчасові посвідчення, з якими можна звернутися в управління соцзахисту за певними соціальними послугами. Окрім того, віднедавна з таким посвідченням батьки можуть зробити своїм дітям планове щеплення.

У Львові реєструють всіх громадян України, які через війну змушені покинути свої домівки і тимчасово переїхали. Для цього працівникам райадміністрацій або офісів у громадах слід показати паспорт. А вже після реєстрації – отримати тимчасове посвідчення та реєстраційну картку, яка з появою електронного реєстру формується автоматично і залишається в базі.

Також, як наголошують в міськраді, наявність даного реєстру сприяє виконанню наказу голови Львівської обласної військової адміністрації про обов’язкову реєстрацію чоловіків призовного віку. Чоловіків віком від 18 до 60 років, які прибули до Львівської МТГ, реєструють та з відривним талоном скеровують у Центр роботи з військовозобов‘язаними переселенцями. Наявність такого талону суттєво пришвидшує процес оформлення, оскільки дані про особу вже є у реєстрі.

Як повідомляв Укрінформ, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко поінформував, що зараз в області розгорнуто близько 110 тисяч місць для переселенців, і станом на 8 березня 92 тисячі з них зайняті, тобто 80%.

 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-