СБУ за минулу добу викрила п'ятьох осіб, які працювали на російських загарбників

СБУ за минулу добу викрила п'ятьох осіб, які працювали на російських загарбників

Укрінформ
Служба безпеки України за минулу добу викрила п'ятьох осіб, які працювали на користь російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

9 березня у Закарпатській області СБУ викрила жителя тимчасово окупованої території Донецької області, який шпигував на користь російських загарбників та публічно заявляв про підтримку агресії рф проти України.

На початку вторгнення рф він записав відео для одного з російських телеканалів, після чого почав "зливати" ворогу інформацію про розташування українських військових у Харкові. Саме по них у подальшому був здійснений артобстріл.

Як з'ясувалося, російський інформатор "заліг" в Ужгороді і чекав подальших вказівок від ворога, проте був схоплений СБУ.

У Харківській області правоохоронці затримали ще одного ворожого агента - громадянина рф.

За даними СБУ, кілька років тому зловмисник у себе на батьківщині, у Петропавловську-Камчатському, вчинив розтрату бюджетних коштів на будівництві доріг. Щоб уникнути кримінальної відповідальності, він погодився на "співпрацю" з федеральною службою безпеки рф.

На початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну агент гостював у матері в Києві.

Російська фсб одразу вийшла з ним на зв'язок і дала вказівку збирати дані про координати блокпостів на ключових магістралях України, кількість особового складу та наявне озброєння.

У Донецькій області був затриманий 23-річний місцевий житель. Він збирав і передавав агресору важливу інформацію про сили та засоби Збройних сил України та переміщення військової техніки.

Оперативники СБУ з’ясували, що розвіддані зловмисник передавав родичу – колишньому бойовику незаконного утворення на тимчасово окупованій території Донецької області, який у 2016 році виїхав до росії.

Через меседжери зловмисник відправляв фото з дислокацією, стоянками та пересуваннями техніки ЗСУ, а також мітки на картах з точною локацією.

Отримані розвіддані використовувалися військами рф під час планування наступальних і терористичних операцій.

У Києві за матеріалами СБУ підозру в державній зраді отримав місцевий житель, завербований співробітником так званого "министерства государственной безопасности ЛНР".

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисник передавав куратору дані про колишніх і нинішніх співробітників СБУ та намагався вербувати українців в інтересах рф.

У Дніпропетровській області СБУ викрила жителя Дніпра, який допомагав російським загарбникам. Він знайшов “роботодавців” в одному з телегам-каналів. На їхнє замовлення фотографував блокпости в області та наносив їх на гугл-карти.

Відправивши "замовникам" скріншот із виконаним завданням, зловмисник розраховував отримати 75 доларів.

Спецпризначенці СБУ затримали шпигуна при спробі зняти частину грошей з банківської карти в банкоматі. Правоохоронці оголосили зловмиснику підозру та взяли під варту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський підписав низку законів, які посилюють відповідальність за злочини проти національної безпеки під час воєнного стану. Зокрема підписаний закон, згідно з яким у санкціях статей про держзраду та диверсію встановлюється максимальне покарання в умовах воєнного стану, а саме - позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією всього майна злочинця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-