Маріуполь заблокований для евакуації - гуманітарний вантаж повернувся в Запоріжжя

Маріуполь заблокований для евакуації - гуманітарний вантаж повернувся в Запоріжжя

Укрінформ
Маріуполь на Донеччині досі заблокований для евакуації людей, ситуація на Київському напрямку краща, але все одно дуже непевна.

Про це в телеефірі сказала віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Є надія, що сьогодні буде дещо краще, однак Маріуполь лишається повністю заблокований і для евакуації людей, і для гуманітарного вантажу. Там зараз йдуть бої між Горіхово і Пологи, наш гуманітарний вантаж знов повернувся в Запоріжжя, це вже четвертий день, коли ми не можемо довезти воду, необхідні ліки, і продукти», - сказала вона.

За даними Верещук, трішки краще на Київському напрямку - Буча, Ірпінь, Гостомель. «В цьому випадку ми маємо можливість поки що вивозити, але ситуація дуже непевна. Тому якщо є можливість, ви отримали оповіщення щодо ймовірної евакуації - не зволікайте, виходьте, і якщо є така можливість - евакуюйтеся", - закликала Верещук жителів населених пунктів під Києвом.

Як повідомлялося, в Україні у четвер, 10 березня, відкрили гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Evgeniy Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-