У Маріуполь виїхали автобуси для евакуації та колона з гуманітарною допомогою

У Маріуполь виїхали автобуси для евакуації та колона з гуманітарною допомогою

Відео
Укрінформ
Автобуси для евакуації людей із Маріуполя вирушили з Запоріжжя.

Як передає Укрінформ, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі.

«Із Запоріжжя вирушили автобуси для евакуації з Маріуполя. Також гуманітарна колона везе воду, їжу, медикаменти”, - зазначив він.

Як повідомила Маріупольська міська рада у Телеграмі, машини із Запоріжжя продовжують рух до Маріуполю незважаючи на спроби російських загарбників зірвати доставку гуманітарного вантажу.

«Незважаючи на спроби російських окупантів зірвати доставку гуманітарного вантажу до Маріуполя, караван машин продовжує рух уперед», - йдеться у повідомленні.

У міськраді нагадали, що протягом останніх шести днів окупаційні війська росії всіма силами блокують доставку гуманітарного вантажу з Запоріжжя до Маріуполя, де допомоги гостро потребує понад 400 тисяч людей. Колона машин з продовольством та медикаментами неодноразово стикалася з перешкодами, проте продовжує рух у Маріуполь.

За словами Маріупольского міського голови Вадима Бойченка, своїми снарядами загарбники знищують будинки, забирають життя мирних людей і руйнують надію півмільйона маріупольців, які чекають на гуманітарну допомогу.

«У росіян немає завдання допомогти мешканцям, немає завдання врятувати людей. Але ми не зупиняємось і прориватимемося далі. І ми прорвемося. Кожен на своєму рівні робить все, щоби допомога прийшла до маріупольців», - запевнив очільник міста.

Він додав, що наразі владні структури і країни, і регіону, і міста працюють над тим, щоб допомога прийшла до маріупольців, «і вона прийде».

Як повідомлялося, в Україні у четвер відкрили гуманітарні коридори з Маріуполя, Волновахи, Ізюма, Сум, Тростянця та Краснопілля й низки міст поблизу столиці – Бучі, Бородянки, Ірпеня та Гостомеля.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-