Закарпаття очікує нової хвилі біженців, за кордон готові переправляти до чотирьох тисяч осіб на день

Закарпаття очікує нової хвилі біженців, за кордон готові переправляти до чотирьох тисяч осіб на день

Укрінформ
Із початком евакуації з гарячих точок на Закарпатті очікують нову хвилю біженців, за кордон в ЄС готові переправляти до 4 тисяч осіб на день.

Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми на Закарпатті очікуємо наступну хвилю біженців - так як йде евакуація в Сумах, з під Києва. Протягом одного-двох днів матимемо в області велику кількість вимушених переселенців. Проведена робота з угорським, словацьким та румунським консульством - є домовленість про те, що вони кожен прийматимуть від 1 до 1,5 тисячі наших громадян." - сказав Микита.

Він повідомив, що одразу в області розміщуватимуть переселенців на базі гуманітарного хабу "Єврокару", там будуть облаштовані біотуалети, вода та харчування, в одному із темлих цехів будуть ліжка.

"Також там будуть працівники офісу ООН з питань біженців, громадяни, які матимуть бажання виїхати за кордон, будуть проходити перевірку, а після цього переміщуватимуться до Угорщини, Словаччини, ведемо переговори з Румунією про це. Плануємо, що переправлятимемо в день від 3 до 4 тисяч біженців за кордон." - сказав він.

При бажанні в країнах ЄС вони зможуть отримати статус біженця.

"Також отримуємо запити на розміщення дітей, учора в Угорщині прийняли 130 дітей з різними патологіями. Ця робота буде проводитися системно й надалі." - сказав Микита.

Як раніше повідомлялося, за час війни із 24 лютого з України виїхало понад 1, 5 мільйона громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-