Верещук: Україна вимагає від росії забезпечити проїзд для ремонту газопроводу Донецьк – Маріуполь

Верещук: Україна вимагає від росії забезпечити проїзд для ремонту газопроводу Донецьк – Маріуполь

Укрінформ
Українська влада вимагає від агресора забезпечити проїзд спецтехніки і ремонтної бригади для ремонту газопроводу Донецьк – Маріуполь.

Про це заявила на брифінгу віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«З метою припинення гуманітарної катастрофи для ліквідації пошкодження на газовій магістралі Донецьк –Маріуполь, де зараз без тепла залишились більше мільйона людей в містах Маріуполь, Бердянськ та інших, ми вимагаємо допустити проїзд спеціальної техніки і ремонтної бригади, щоб ми змогли відремонтувати газопровід і люди отримали тепло», - сказала Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, через пошкодження агресором газогону Донецьк-Маріуполь десятки населених пунктів на території від Вугледара до Бердянська залишаться без газу.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

У країні запроваджено воєнний стан і оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-