Маріуполь в облозі: російські «Гради» та «Урагани» руйнують будинки, лікарні та магазини

Маріуполь в облозі: російські «Гради» та «Урагани» руйнують будинки, лікарні та магазини

Укрінформ
Російський агресор взяв у заручники Маріуполь із населенням у 400 тисяч осіб і маніпулює жителями міста.

Як передає Укрінформ, про це у відеозверненні у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Ми ведемо складні переговори про доставку у Маріуполь гуманітарного вантажу. На жаль, вже третій день поспіль росіяни їх зривають, не дають гуманітарного коридору для того, щоб завести у місто продукти, їжу і ліки, не дають вивезти людей. Вони взяли у заручники 400-тисячне місто і маніпулюють жителями», - сказав очільник області.

Він нагадав, що російські загарбники взяли в облогу місто і цілеспрямовано його знищують: російськи літаки, «Гради», «Урагани» руйнують житлові багатоповерхівки і приватний сектор, школи, лікарні, магазини і гіпермаркети. Вчора вони скинули авіабомби на будівлі організації міжнародного та українського Червоного хреста.

Крім того, ворог навмисно перебив усі точки входу води та електрики до міста. Прицільними ударами загарбники знищили комунальне підприємство, яке могло б зарадити колапсу.

«Вони хочуть поставити місто на коліна, але Маріуполь стоїть. Українські військові б’ють ворога на підступах до Маріуполя, до міста ворог не зайшов. Маріуполь в руїнах. У маріупольців немає електрики, газу, води, люди по підвалах, але тримаються. Лікарні працюють, лікарі готують їжу своїм пацієнтам на вогнищі у дворах. Місцевий водоканал розвозить питну воду. Працює волонтерський центр поліції і ДСНС», - заявив Кириленко.

Він запевнив, що Маріуполь і надалі будуть боронити на спільному українському фронті.

Кириленко зазначив, що, на жаль, ворог окупував населенні пункти поблизу Маріуполя – селища Мангуш, Урзуф, Ялту.

Він звернувся до жителів цих окупованих селищ зі словами підтримки і запевнив теж, що Україна їх не зрадить. «Я звертаюсь до кожного жителя цих населених пунктів: не бійтеся окупанта, не вірте його брехливій пропаганді, просто збережіть своє життя і віру в Україну, не ідіть на службу до ворога, продовжуйте служити лише нашим людям і Україні. Україна вас ніколи не зрадить, і ви не зраджуйте їй», - наголосив голова ОВА.

Він підкреслив, що українці обов’язково вистоять, бо вони на своїй землі і дорогі один одному.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-