Ворог поширює за кордоном фейк про єврейські погроми на Житомирщині

Ворог поширює за кордоном фейк про єврейські погроми на Житомирщині

Укрінформ
Російські пропагандисти на закордонних ресурсах почали розміщувати фейкову статтю про нібито єврейські погроми в Житомирській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

"Черговий фейк від російської пропаганди: на закордонних ресурсах почали розміщувати статтю про нібито переслідування євреїв на Житомирщині. Мовляв, місцеве населення влаштовує погроми", - ідеться в повідомленні.

В СБУ назвал це "відвертою брехнею, за рахунок якої ворог намагається посіяти міжнаціональну ворожнечу всередині нашої країни".

Російські фейки вже спростував і головний рабин Житомира Шломо Вільгельм. "Україна – вільна демократична країна. Тут мирно та дружно живуть люди всіх національностей, тут виросли мої діти, які навчалися у школі, де викладають українською мовою. Про який нацизм може взагалі йтися? Я закликаю всіх відповідально ставитися до будь-якої інформації, перевіряти все через надійні і чесні ресурси, не довіряти хайповим заголовкам на сумнівних вебсайтах. Давайте будемо розумнішими і не дозволимо режисерам і технологам цієї війни втілити свої смертоносні сценарії", – заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що фейк про небажання Організації Об‘єднаних Націй називати війною дії російської федерації щодо України є інформаційною провокацією росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-