У Миколаєві через обстріли російських військ пошкоджено очисні споруди

У Миколаєві через обстріли російських військ пошкоджено очисні споруди

Фото
Укрінформ
У Миколаєві російські війська обстріляли очисні споруди каналізації міста – є значні пошкодження. 

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив МКП «Миколаївводоканал», передає Укрінформ.

«Сьогодні, о 9-й годині ранку, вже вдруге були обстріляні агресором очисні споруди каналізації міста, які розташовані біля с. Галицинове. Якщо в перший раз, 7 березня, ракети вибухнули на території очисних споруд, але не пошкодили обладнання, то сьогодні під час обстрілу було нанесено неабияку шкоду технічному стану технологічного обладнання», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що від обстрілів агресора з міномета пошкоджена електрична система підрозділу. Частково виведена з ладу система механічного очищення стічних вод. Зруйновані резервні піскоуловлювачі, які задіяні в технологічній схемі механічного очищення стічної води від дрібного сміття та піску. Також пошкоджені бетонні плити аеротенків коридорного типу і система аерації аеротенок, де відбувається біологічне очищення стічної води.

У «Водоканалі» запевняють, що наразі технологічний процес очищення стічної води безперервний. В машинному залі механічних решіток обладнання, на щастя, не пошкоджене, але вікна і двері знесено вибуховою хвилею.

Очисні споруди каналізації міста Миколаєва на сьогодні приймають стічну воду і підтримують технологічний процес її очищення в повному обсязі. Однак через завдані пошкодження на очищення витрачається більше часу. Тому містян просять менше користуватися каналізацією.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-