У Борисполі ворожа ракета влучила у приміщення аеропорту

У Борисполі ворожа ракета влучила у приміщення аеропорту

Укрінформ
У Борисполі ворожа ракета влучила у технічні приміщення аеропорту.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації ОДА станом на 8:00 9 березня.

Сьогодні вночі російські війська намагалися зайти до Ірпеня, проте атака була відбита. По Бориспілю напередодні ввечері ворог здійснив ракетний удар. Одну ракету знищили, ще одна влучила у технічні приміщення аеропорту. Є поранені. За ніч на Київщині декілька разів оголошували тривогу авіаударів. Область готується до евакуації з "гарячих точок".

У Кіровоградській області спокійно. Ніч минула без сирен.

На Волині ніч була спокійною, у Херсоні ніч пройшла відносно спокійно.

У Житомирській області ввечері та вночі агресор здійснив два авіаудари. У Житомирі зруйнована будівля гуртожитку, попередньо, також було влучання в одне з підприємств міста (уточнюється). Внаслідок бомбардування Малина зруйновано декілька приватних будинків. За попередніми даними, внаслідок авіаційних ударів загинули 9 людей.

У Запорізькій області ворог намагається відновити наступ, здійснюючи перегрупування військ для подальшого наступу в напрямку Запоріжжя. Основні зусилля російських військ зосереджуються на створенні умов для захоплення, але темпи просування знижені, особовий склад деморалізований.

На Рівненщині, Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, у Черкасах, на Львівщині було спокійно.

У Чернігівській області вночі та вранці постійні повітряні тривоги у Чернігові, Ніжині, Острі, Десні. Тривають оборонні бої на підступах до Чернігова. Вночі російська армія обстрілювала околиці Чернігова, за попередньою інформацією, пожежі у 10 житлових будинках.

На Сумщині загалом ніч пройшла тихо, окрім Охтирського району та Охтирки. Їх знову бобмила російська авіація, наразі немає зв'язку. Усю ніч тривали перемовини щодо "зеленого коридору" із Сум і, попередньо, його відкрили. З 9-ї до 21-ї години 8 березня він діяв, обійшлося без жертв, попри провокації ворога.

На Полтавщині ніч була спокійною, вранці оголошена повітряна тревога в Лубнах. Друга колона евакуації із Сум (5 тисяч людей і тисяча приватних автівок) вночі прибула до Полтави. Більшість евакуйованих – жінки та діти, а також іноземці - з Індії, Китаю, Туреччини. З Полтави люди поїхали залізницею на захід України. Тим, хто захотів залишитися, надано прихисток.

У Чернівцях та Івано-Франківську було тихо.

На Луганщині обстріли Сєвєродонецька, Рубіжного та Кремінної, пожежі у житловому секторі унаслідок влучення ворожих снарядів. Відсутній газ, частково вода та світло. Практично немає інтернету та зв'язку. 8 березня вдень був потужний обстріл Сєвєродонецька.

У Краматорську Донецької області повітряні тривоги. До Маріуполя гуманітарний вантаж не надійшов. Росіяни бомбили авіацією будівлю Червоного Хреста, у місті відсутні вода, електрика, газ, їжа, ліки. У Волновасі тривають бої. У Новолуганському - обстріли, пошкоджено газогін, будинки.

В Одесі та на Миколаївщині відносно спокійно.

На Дніпропетровщині спокійно. Друга ніч без тривог.

Харків тримає оборону, активних наступальних дій не було, вночі відбулась поодинока атака околиць міста з повітря. Затримано диверсанта. Тривають бої в Ізюмі. У Чугуєві і Дергачах є влучання снарядів у житлові будинки.

На Закарпатті ніч була спокійною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-