Депутати Первомайської міськради закликають закрити небо над Україною

Депутати Первомайської міськради закликають закрити небо над Україною

Укрінформ
Закрити повітряний простір над Україною закликають глав держав США, Франції, Німеччини, Великої Британії, генсека НАТО, урядів й парламентарів країн-членів НАТО, послів та дипломатичний корпус усіх держав НАТО депутати Первомайської міської ради на Миколаївщині.

Про це передає Укрінформ із посиланням на відео із сесії міськради

«Уже 13-й день триває ця війна. Це війна росії проти українського народу, який став на захист свободи та європейських цінностей, демократії. За цей час загинули тисячі мирних українців, з них – сотні дітей. У нас руйнуються житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури: лікарні, освітні заклади, підприємства харчової промисловості. Забрані життя наших громадян та усі ці руйнування спричинені здебільшого, нальотами російських винищувачів, що без розбору гатять по Україні», - зазначають депутати.

Вони додають, що результат цього варварства бачить увесь цивілізований світ.

«Кожна згаяна хвилина – це смері наших громадян, жінок і дітей, це знищені наші міста і села. Закрити небо над Україною – це означає врятувати життя сотень і тисяч громадян України. Адже життя людини – найвища цінність є її невід’ємне право. Саме на цих цінностях тримається увесь західний світ. Закликаємо вас негайно закрити повітряний простір на Україною. Діяти потрібно негайно!», - переконані депутати Первомайської міської ради.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не погодилося закрити небо над Україною. Президент Володимир Зеленський заявив, що відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території України. За даними соціологічного опитування Ipsos, близько 74% американців заявили, що Сполучені Штати та союзники по НАТО мають закрити небо над Україною.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-