У Маріуполі під обстрілами дітям у реанімаційному відділенні готують їжу на багатті

У Маріуполі під обстрілами дітям у реанімаційному відділенні готують їжу на багатті

Укрінформ
У Маріуполі під обстрілами російського агресора хворим дітям, які лежать у реанімаційному відділенні лікарні, готують їжу на багатті, а для новонароджених бракує дитячого харчування.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, опублікувавши відповідні два відео.

На одному відео співробітники лікарні на вулиці біля входу до дитячого реанімаційного відділення на багатті у великому казані варять їжу для пацієнтів.

Директор цього медзакладу Людмила Михайленко розповіла, що зараз у них у відділенні лежать 16 дітей, близько 20 поранених людей, 45 вагітних, 17 новонароджених і 14 новонароджених лежать у патології. Також тут перебувають біженці з будинків, які розбомбили.

“У нас ще завдяки тому, що тут працює водоканал, є вода. У нас немає майже пального дизельного, ДСНС і військові періодично нам підвозять, дякую їм величезне за це. Медикаменти у нас закінчуються, і те, що привозять волонтери, ми роздаємо і тим, хто у нас, і тим, хто приходить по допомогу з дітьми. Плюс у нас зараз бракує дитячого харчування саме дітям від нуля, новонародженим та дітям до трьох років. Води технічної у нас немає», - констатувала меддиректор.

Кириленко над опублікованими відео написав: «Місто-Герой Маріуполь завзято протистоїть російським окупантам. Живе і бореться, незважаючи на блокаду, влаштовану російською озброєною ордою. Подивіться фото: росіяни навіть розстрілюють машини швидкої допомоги! Лікарі, які готують своїм пацієнтам їжу на дровах, які працюють під обстрілами – герої! Про них має знати весь світ. І пам'ятати: Маріуполь – бореться! Маріуполь – це Україна!».

Він подякував персонально директору медзакладу Людмилі Анатоліївні Михайленко та всім її героїчним колегам.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють до житлових будинків українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-