Росіяни завезли на ЗАЕС 14 журналістів-пропагандистів – поллються тонни лайна про «безпеку»

Росіяни завезли на ЗАЕС 14 журналістів-пропагандистів – поллються тонни лайна про «безпеку»

Укрінформ
На Запорізьку атомну електростанцію російські загарбники завезли 14 журналістів - пропагандистів, які зніматимуть сюжети про "безпеку" на станції та "вдячність" працівників АЕС.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Найближчим часом від них поллються тонни інформаційного лайна про «безпеку» найбільшого в Європі ядерного об‘єкту, щоб «переконливо» виправдати ядерний тероризм загарбників. Також заплановані зйомки працівників станції (звісно ж – під дулом автомата) з розповідями про вдячність «асвабадітєлям», заспокійливі мантри про контроль з боку фахівців Росатома та готовність прийняти делегацію МАГАТЕ, «благодійний» дозвіл на продовження виробництва електроенергії для потреб України й інші фейки", - заявили в Енергоатомі.

У пресслужбі також закликають громадян не вірити таким сюжетам.

За даними НАЕК, станом на 18.00 на території ЗАЕС перебуває близько 50 одиниць важкої техніки, боєприпаси, вибухівка та щонайменше 400 терористів. Персонал станції працює на енергоблоках, забезпечуючи експлуатацію ядерних установок. Всі технічні рішення керівництво станції примусили погоджувати з представником окупантів.

"Наразі радіаційний фон на ЗАЕС і прилеглих територіях перебуває в нормі. Однак будь-якої миті ситуація може змінитися внаслідок порушення загарбниками вимог ядерної та радіаційної безпеки", - наголошують у компанії.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 4 березня російські війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі. Після важких боїв та обстрілів промислового майданчика з артилерійської зброї Запорізька АЕС була захоплена російськими військовими.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-