На Харківщині відновлюють подачу газу до міста Ізюм

На Харківщині відновлюють подачу газу до міста Ізюм

Укрінформ
Забезпечено технічну можливість поновлення транспортування газу до міста Ізюм, Харківгаз займається відновленням розподільних мереж і запуском газопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Оператор ГТС України.

“Оператор ГТС України забезпечив технічну можливість відновлення транспортування газу до міста Ізюм (Харківська обл.) через ГРС “Ізюм”. Водночас відновленням розподільних газових мереж і запуском газопостачання міста займаються фахівці Харківгазу”, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях через російську військову агресію досі зупинені 35 газорозподільних станцій. Найбільш критичною є ситуація у Київській та Донецькій областях, де без газу залишаються до мільйона людей. Відновлення транспортування газу ускладнене через значні пошкодження мереж облгазів і активні військові дії. Мешканці цих регіонів опинилися на межі гуманітарної катастрофи — без тепла та можливості приготувати їжу. Фахівці ОГТСУ і місцевих облгазів роблять все можливе, щоб мінімізувати кількість відключень та відновити газопостачання, запевнили у компанії.

“Попри військові дії Оператор ГТС контролює операційне управління газотранспортною системою та продовжує транспортувати газ для потреб України. За оперативною інформацією, 6 березня Оператор ГТС України прокачав для внутрішніх споживачів 78,8 млн кубометрів газу”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, з перших днів агресії проти України російські війська завдають ударів не лише по військових об’єктах, а й по житловому сектору і цивільній інфраструктурі. Особливо знавісніло ворог атакує об’єкти енергетики, намагаючись залишити українців без світла, тепла і води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-