За останні дні майже дві тисячі жителів Маріуполя вирвались з окупації

За останні дні майже дві тисячі жителів Маріуполя вирвались з окупації

Укрінформ
У Донецькій області за останніх два дні вдалося вирватися з окупації майже двом тисячам жителів Маріуполя.

Про це у Телеграмі повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передає Укрінформ із посиланням на Маріупольську міськраду.

«Саме завдяки нашим захисникам у період тієї недовгої тиші, що була протягом останніх двох днів, майже дві тисячі маріупольців змогли вирватися з окупації. З них кожна п'ята дитина та кожна друга жінка. У чіткій координації з військовими наші соціальні працівники змогли завчасно евакуювати дітей-сиріт. Ми захистили їх від жахіття цієї безжальної війни наскільки це можливо за нинішніх умов», - заявив керівник міста.

Він нагадав, що указом Президента України Володимира Зеленського Маріуполю присвоєно звання міста-героя. «Ця висока нагорода – заслуга кожного маріупольця, кожного, хто захищав та продовжує захищати наше місто біля моря», - наголосив Бойченко.

Він подякував жителям Маріуполя за допомогу українській армії, за всебічну допомогу місту, за стійкість і патріотизм.

«Дякую нашим маріупольцям. Ви найсміливіші, найсильніші. Завжди казав, що Маріуполь – це не будинки та вулиці, Маріуполь – це ми з вами, маріупольці. І сьогодні кожен житель міста – герой. Навіть, будучи в окупації, ми продовжуємо триматися і показувати на весь світ, що Маріуполь – це Україна. Я точно знаю, що разом ми переможемо. Україна переможе», - наголосив Бойченко.

Як повідомлялося, 5 і 6 березня організована після переговорів з РФ масова евакуація жителів Маріуполя була перенесена у зв'язку з ворожими обстрілами по затвердженому шляху проходження «зеленим коридором».

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети потрапляють у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан й оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-