Філатов заявляє, що Дніпро є одним з найбезпечніших місць в Україні

Філатов заявляє, що Дніпро є одним з найбезпечніших місць в Україні

Укрінформ
У Дніпрі – спокійно. Стабільно працює медична, житлово-комунальна, транспортна галузі. За розкладом відправляються евакуаційні потяги.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу розповів Дніпровський міський голова Борис Філатов.

«Жоден ворожий солдат не перетнув кордонів області. Впевнені, що Дніпро – це одне з найбезпечніших місць в Україні. Але якщо ви все ж прийняли рішення виїхати – просимо дотримуватися правил», – сказав Філатов.

За його словами, на сьогодні заплановано 5 евакуаційних потягів з Дніпра. Вони вирушатимуть з центрального залізничного вокзалу до Львова, Чопу, Трускавця, Хелму. Для тих, хто планує виїжджати, – збір на першій платформі зі сторони західного входу.

Медична галузь та житлово-комунальні служби продовжують стабільно працювати. Міський транспорт – теж. Він рухається з інтервалом 20-30 хвилин та припиняє рух близько 19:00.

З 20:00 до 06:00 продовжує діяти комендантська година.

Начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Олександр Коломійцев повідомив, що нині дорожня інфраструктура Дніпропетровщини працює стабільно. Магістралі проїзні. Жодних обмежень руху державними трасами немає. Мости і транспортні розв’язки не пошкоджені.

«На державних дорогах проходить перевірка документів на блокпостах. Під час їх перетинання необхідно знизити швидкість, вимкнути світло, підготувати паспорт та посвідчення водія. Чітко відповідати на запитання військових. Бути готовим надати можливість провести огляд авто», – розповів Коломійцев.

Він наголосив, що наразі у напрямку західних областей великий потік транспорту. Біля Умані – скупчення машин. Рух ускладнений на ділянках трас Е-95, М-16, М-30, Н-16, Т-0202.

Коломійцев попередив, що вночі очікується зниження температури до -5 градусів. Тому біля Умані рятувальники улаштували два намети для обігріву.

За його словами, цілодобово працює диспетчерська служба: 095 009 70 90. За цим номером можна дізнатися про рух окремими шляхами, якщо планується поїздка на далеку відстань.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-