Мешканці Чернігівщини масово вимагають закрити небо над Україною

Мешканці Чернігівщини масово вимагають закрити небо над Україною

Укрінформ
Мешканці практично усіх громад Чернігівської області масово збирають підписи під зверненням до країн НАТО про необхідність закриття неба над Україною.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернігівська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ.

"Жителі всієї Чернігівщини, практичної кожної громади, масово збирають підписи під зверненнями до лідерів США, Франції, Німеччини та інших країн НАТО. Прохання - запровадити безполітну зону над Україною. Адже останні кілька днів Чернігів практично безперервно обстрілюють з повітря. А на місці падіння ворожого Су-34 днями знайшли нерозірвані бомби ФАБ-500", - йдеться у повідомленні.

В ОВА нагадали, що саме внаслідок удару з повітря по житловому масиву у центрі Чернігова та по місцевих школах 3 березня загинули щонайменше 47 осіб.

Відеозвернення з благанням запровадити безполітну зону записали голова обласної ради Олена Дмитренко та низка інших очільників органів самоврядування області. У тому числі й на зайнятих окупантами територіях.

Підписи зібрали і вцілілі жителі села Киїнка, яке російська армія практично стерла з лиця землі декілька днів тому реактивною артилерією.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Триває дванадцята доба боротьби з агресором.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: Фейсбук Чернігівської ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-