Івано-Франківські депутати закликали парафіян УПЦ МП до єднання з ПЦУ

Івано-Франківські депутати закликали парафіян УПЦ МП до єднання з ПЦУ

Укрінформ
Депутати Івано-Франківської міської ради прийняли звернення до вірних Української Православної Церкви Московського патріархату із закликом до єднання з Помісною Православною Церквою України.

Як передає Укрінформ, про схвалене на позачерговій сесії рішення повідомив у Фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

У зверненні зазначається, що сьогодні ніхто не може бути байдужим до тієї ситуації, яка склалася в Україні внаслідок жорстокої воєнної агресії РФ проти нашої держави. 

«Спільно з Предстоятелем помісної Православної Церкви України Митрополитом Київським Епіфанієм ми закликаємо вас стати на канонічний шлях – на шлях єдності. Закликаємо усіх ієрархів УПЦ МП спільно із Митрополитом Онуфрієм скликати відповідний собор задля відлучення від Московського патріархату та єднання з Помісною Православною Церквою України», - йдеться в документі.

Також депутати звернулись до усіх вірних УПЦ МП з проханням "відкрити очі та побачити, що сьогодні ворог вбиває усіх українців, жінок та дітей, старих та немічних".

"Ми закликаємо вас не стояти осторонь, адже цілий світ солідарний з Україною та твердо засуджує російську агресію.Зараз немає часу на роздуми, настав час вам визначитись, як це передбачено у Святому Письмі – або «так» і ви з Україною, або «ні» і ви на стороні ворога України", - йдеться в документі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-