Час забезпечити евакуйованих роботою: Шмигаль звернувся до областей в тилу

Час забезпечити евакуйованих роботою: Шмигаль звернувся до областей в тилу

Відео
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликає владу областей в тилу, які прийняли евакуйованих жителів з районів бойових дій, забезпечити їх роботою шляхом розгортання підприємств, спрямованих на забезпечення перемоги України у війні.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль сказав у відеозверненні, опублікованому у Телеграмі глави уряду.

"Звертаюсь до місцевих органів влади тих регіонів, які зараз знаходяться в тилу! Ви достойно справляєтесь із викликом розміщення евакуйованих людей. Тепер час забезпечити їх роботою. До війни ми з вами багато говорили про індустріальні парки. Тепер ваші розробки в цьому напрямку мають стати основою для розгортання підприємств, які працюватимуть задля нашої перемоги", - сказав Шмигаль.

Він додав, що російські окупаційні війська зазнають суттєвих втрат, тому що сотні міжнародних компаній припиняють діяльність у РФ, закривають виробництва, забороняють продаж товарів.

"І поки Росія втрачає на всіх фронтах, ми маємо швидко переходити до «Економіки воєнного стану» – відбудувати ефективну роботу всіх необхідних підприємств, мобілізувати ресурси, створити нову логістику", - наголосив глава уряду.

Шмигаль також звернувся бізнесу - і до тих, які працюють і до тих, хто в ці часи евакуювався в інші регіони: "Якщо немає небезпеки, збирайте своїх працівників та відновлюйте виробництво! Ваша допомога сьогодні як ніколи потрібна державі!".

Крім того, глава уряду наголосив, що пишається всіма, хто веде битву за вільну Україну.

" Пишаємось українськими військовими, рятувальниками, волонтерами, медиками, залізничниками, енергетиками... Всіма, хто продовжує працювати та забезпечувати функціонування життєво необхідних сфер держави", - сказав Шмигаль.

Він додав, що пишається українцями, які попри присутність російського окупанта, виходять на проукраїнські мітинги та виступають проти “руського міру”.

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-