У лікарнях Чернігова перебуває більше 300 поранених

У лікарнях Чернігова перебуває більше 300 поранених

Укрінформ
Російські війська продовжують знищувати балістичними ракетами та системами залпового вогню населення і житлові будинки Чернігова, наразі у лікарнях міста перебуває більше 300 поранених.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Авіація держави-агресора у денний час скидає на житлові мікрорайони бомби, призначені для обстрілу фортифікаційних споруд. Кожна така бомба забирає життя та калічить десятки людей. Мерія міста наразі не має даних про кількість загиблих, адже через постійні обстріли зібрати тіла неможливо. У лікарнях Чернігова перебуває понад 300 поранених», - повідомила Денісова.

За її словами, російські загарбники свідомо та цілеспрямовано ведуть бойові дії не проти української армії, а проти мирного народу, порушуючи усі вимоги Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни від 12 серпня 1949 року.

«Людські жертви та руйнування від нищівних авіаударів у Чернігові, Харкові, Охтирці та інших містах України є наслідком відкритого для бойових літаків неба нашої держави. Прошу країни-члени НАТО - встановіть нарешті безпольотну зону над Україною», - закликала Денісова.

24 лютого президент РФ Путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-