Регіони продовжують звертатися до НАТО з проханням закрити небо над Україною

Регіони продовжують звертатися до НАТО з проханням закрити небо над Україною

Укрінформ
В Україні органи місцевого самоврядування продовжують ухвалювати звернення до країн-членів НАТО з проханням закрити небо.

Про це повідомляє Укрінформ.

«За цей час загинули тисячі мирних українців, з них сотні дітей. В містах України руйнуються житлові будинки, об’єкти соціальної інфраструктури: лікарні, освітні заклади… усе це спричинене нальотами російської військової авіації та ракет, що без розбору гатять по Україні. Результати цього варварства бачить увесь світ», - зазначено, зокрема, у зверненні депутатів Львівської обласної ради.

Схожі документи ухвалили Житомирська міська і Житомирська обласна ради. У спільному зверненні очільники обласної військової адміністрації, облради і міської ради облцентру наголосили, що сьогодні вночі війська РФ піддали бомбардуванню виключно житлові масиви міст Коростень та Овруч. Загинула одна людина, понад 30 сімей залишилось без домівок. Обидва обстріли були дуже далеко від військових об'єктів.

"Вчора Житомирська міська рада зібралась на позачергову сесію і звернулась до країн Європи, НАТО з приводу закриття неба над Україною.

Ми просимо допомоги, щоб ці ракети, ці літаки не бомбили мирне населення, школи, лікарні", - йдеться у повідомленні.

Усі 66 громад Житомирщини сьогодні, 6 березня, збирають сесії для ухвалення аналогічного звернення.

Звернення Хмельницької обласної ради до Сполучених Штатів Америки, учасників Організації Північноатлантичного договору, керівництва країн Європи, дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій щодо впровадження зони А2/АD над територією України одностайно підтримали всі 44 депутати.

"Аргументи про те, що нинішня відмова від впровадження A2/AD пов’язана з тим, що НАТО намагається уникнути ядерної війни, не є переконливими, оскільки Російська Федерація вже її розпочала. Історичні уроки важкі і їх необхідно врахувати. Рішення про впровадження над Україною зони A2/AD зможе врятувати тисячі людських життів", - йдеться в документі.

Закрити небо над Україною закликала і Тернопільська обласна рада.

"Рішення, яке врятує сотні, якщо не тисячі людських життів у вас на столі. Не ховайтесь від історичної відповідальності перед світом, власними народами та великою європейською нацією, якою були й будуть українці, та підтримайте нашу країну у боротьбі з російськими окупантами за право існувати", - вимагають депутати.

Звернення про закриття неба над Україною ухвалили також Вінницька, Чернівецька і Полтавська міські ради, Вінницька, Чернівецька, Черкаська, Миколаївська і Херсонська обласні ради.

Як повідомляв Укрінформ, НАТО не погодилося закрити небо над Україною.

Президент Володимир Зеленський заявив, що, відмовившись закрити над Україною небо, керівництво НАТО дало "зелене світло" подальшим бомбардуванням військами Російської Федерації території України.

За даними соціологічного опитування Ipsos, близько 74% американців заявили, що Сполучені Штати та союзники по НАТО мають закрити небо над Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-