Друга спроба евакуації з Маріуполя: Запоріжжя відправляє 30 автобусів – чекає на «зелений коридор»

Друга спроба евакуації з Маріуполя: Запоріжжя відправляє 30 автобусів – чекає на «зелений коридор»

Фото
Укрінформ
У разі підтвердження "зеленого коридору" із Запоріжжя до Маріуполя вирушить колона з 30 автобусів, які довезуть гуманітарний вантаж і потім евакуюють звідти людей.

Про це журналістам сказав голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні друга спроба зробити "зелений коридор" з Маріуполя. Головна мета - вивезти людей, провести евакуацію майже 30 автобусами. Назустріч із Запоріжжя виїздить така сама колона автобусів і гуманітарний вантаж (80 тон), де в першу чергу ліки і продукти харчування", - сказав він.

Із Запоріжжя до Маріуполя вирушить колона автобусів з гуманітарної допомогою / Фото: Дмитро Смольенко. Укрінформ

За словами очільниці Запорізької обласної організації Червоний хрест Оксани Бекетової, кожен із водіїв отримав від "Червоного Хреста" перепустки, лист-прохання до терористів не чинити перешкоди.

"Сподіваємося, що Червоний Хрест буде захистом для цієї колони. Наразі чекаємо підтвердження зеленого коридору", - каже Бекетова.

Щодо ситуації у Запорізькій області, то наразі дуже складна ситуація з Приморськом. Там немає інсуліну, і у людей вже почалися інсулінові коми.

Як повідомляв Укрінформ, російський агресор сьомий день без упину обстрілює Маріуполь фактично з усіх сторін із найважчого озброєння. Врятувати мирне населення планували 5 березня завдяки домовленостям про так званий "зелений коридор". Але загарбники обстріляли і знищили 30 із 50 автобусів, підготовлених для евакуації жінок і дітей.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор МКС Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав Російській Федерації припинити напади та бомбардування цивільних об'єктів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-