Фейками про ситуацію в Херсоні ворог хоче викликати паніку та дестабілізацію - Лагута

Фейками про ситуацію в Херсоні ворог хоче викликати паніку та дестабілізацію - Лагута

Укрінформ
Брехливою інформацією та фейками про ситуацію в Херсоні та області ворог намагається посіяти якнайбільше паніки серед мирних мешканців.

Про це написав у Телеграмі керівник Херсонської ОВА Геннадій Лагута, передає Укрінформ.

"Щодня в інтернеті з’являється все більше фейкової інформації щодо ситуації на Херсонщині. Таким чином окупанти хочуть навести ще більше паніки серед мирного населення та повністю дестабілізувати ситуацію в області", - написав Лагута.

Він закликав довіряти лише офіційним джерелам інформації та бути обережними, берегти себе і своїх рідних. Керівник ОВА також спростував один із таких фейків.

"Одним із таких повідомлень стала інформація щодо зґвалтування орками 11 дівчат та жінок у Херсоні. Друзі, ця інформація, дякувати Богу, не підтвердилась. Жодних таких звернень до лікарень міста, зокрема лікарні ім.Є. Карабелеша, не було! Як і не має загиблих дівчат внаслідок зґвалтування!", - написав Лагута.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-