Кулеба звернувся до земляків із Сумщини: Тримайтеся і проявіть козацький характер

Кулеба звернувся до земляків із Сумщини: Тримайтеся і проявіть козацький характер

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до земляків із Сумщини із закликом триматися попри важку ситуацію і проявити козацький характер у відсічі російській орді.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це глава української дипломатії сказав на онлайн-брифінгу в середу.

«Хочу звернутися до сумчан і жителів Сумської області. Я народився в Сумах, дитинство провів у бабусі і дідуся в Ромнах. Охтирка, Конотоп – це все дуже близькі для мене речі. Я вам хочу сказати тільки одне: «Вам зараз надзвичайно важко, вас злить, коли ви бачите довкола цю орду, цих тарганів, які розповзаються по нашій Сумщині, по Слобожанщині, по козацькому краю. Але ми їх усіх вичистимо, тримайтеся і проявіть характер», - сказав Кулеба.

За його словами, головне – щоб у російських загарбників у жодному селі чи містечку не склалося враження, що їх там чекають.

«Борітеся! Зараз дуже важко, але ми обов’язково переможемо. Тримайтеся», - ще раз закликав глава української дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, жителі міста Конотоп Сумської області влаштували «коридор ганьби» російським військовим, які приходили до мера міста Антона Семеніхіна з ультиматумом: або їм здають Конотоп, або місто накривають з артилерії.

Конотопці освистали росіян та послали їх «слідом за російським кораблем», люди кричали загарбникам «Уходите!».

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький поінформував, що росіяни залишаються стояти на своїх позиціях. Буде забезпечено безперешкодний проїзд комунального транспорту і служб, автомобілів швидкої, з продуктами, гуманітарних вантажів.

Також Живицький додав, що для забезпечення безпеки в місті і контролю українськими добровольцями додатково будуть встановлені блокпости вглиб міста Конотоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-