У Тростянці голодні російські солдати грабують крамниці та людські оселі

У Тростянці голодні російські солдати грабують крамниці та людські оселі

Укрінформ
На Сумщині найбільше вчора постраждало місто Тростянець: там російські військові мародерствують, грабують магазини і домівки містян.

Про це, підсумовуючи ситуацію за 1 березня, сказав у відеозвіті на Фейсбуці голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький, передає Укрінформ.

"Найбільше на Сумщині постраждало місто Тростянець. Там мародерство ворога набрало серйозних обертів. Військові РФ голодні, вони не тільки продовжують обносити продуктові крамниці, а вже лізуть в домівки до людей. Дуже часто буває, що заходять у будинки, витягають людей і забирають у них їжу, одяг", - сказав Живицький.

Він додав, що російські вояки пограбували магазин секонд-хенду, аби перевдягнутися у цивільний одяг. "Підозрюємо, що в ньому вони хочуть повернутися назад, на свою батьківщину", - зауважив голова ОВА.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-