Закарпаття готується приймати біженців

Закарпаття готується приймати біженців

Укрінформ
У Закарпатській області готуються приймати біженців, розгортають ліжкомісця та організовують харчування.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Закрапатської ОДА.

"Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита дав доручення готувати у громадах приміщення, спортивні зали, клуби та інші допустимі об’єкти, готувати ліжкомісця та готуватися до організації харчування переселенців," - повідомили в ОДА.

Зазначається, що від 6 ранку 24 лютого усі санаторії та готелі на Закарпатті приймають людей на поселення та розміщують їх.

Зі свого боку, Товариство Червоного Хреста України в Закарпатській області розгортає у містах та селищах регіону пункти прийому речей: ковдри, постільна білизна, спальні мішки, розкладачки, посуд одноразовий/багаторазового використання, засоби гігієни, продукти харчування для потреб переміщених осіб внаслідок військових дій.

Як повідомили на ранковому брифінгу в ОДА, Закарпаття наразі не постраждало від військових дій від противника, утім громадян, що мешкають поблизу військових частин та містечок просять переїхати в інше місто, до родичів тощо. В регіоні посилено працює поліція, розставлено блок-пости. Також оголошено загальну мобілізацію та збори резервістів.

Раніше в четвер радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що вторгнення Росії в Україну почалося: було здійснено удари ракет по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у Києві, Харкові, Дніпрі, йдуть артилерійські обстріли кордону.

Уранці 24 лютого жителі Києва та інших міст України прокинулися від звуків гучних вибухів. Про вибухи почали повідомляти близько 05:00 після того, як глава країни-агресора Володимир Путін оголосив про початок спеціальної військової операції на Донбасі.

Фото ілюстративне: tyzhden.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-