У Рівному запрацювала найбільша в західній Україні котельня на біомасі

У Рівному запрацювала найбільша в західній Україні котельня на біомасі

Фото, відео
Укрінформ
Найпотужнішу в західному регіоні Україні котельню, що працюватиме на альтернативному джерелі енергії, ввели в експлуатацію у Рівному.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці «Рівнетеплоенерго».

«Сьогодні у Рівному запустили котельню на біомасі – найбільшу котельню на відновлюваних джерелах енергії у західній Україні. Її потужність 20 МВт. Ця котельня допоможе зменшити споживання імпортованого газу – і російського походження також. Це ще один об'єкт у межах нашого проєкту «Зелений перехід. Рівне». Кожен заміщений кубічний метр газу - це куля в бік агресора», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили Укрінформу в компанії «Рівнетеплоенерго», у місті впроваджують план «зеленого переходу» для обласнорго центру. Тепловики планують створити найпотужнішу в західному регіоні твердопаливну генерацію – за 3-4 роки переобладнати до 70% котелень. Це означатиме меншу залежність від коливань ціни на газ в подальшому.

Більшість тепла вироблятиметься не з газу, а з місцевих видів палива, зокрема, біомаси.

Читайте також: У Житомирі побудували ТЕЦ, що працює на відходах деревообробки

Як повідомляв Укрінформ, у Рівному напрацьовано алгоритм скорочення споживання газу до 50%. Щоб мати для них паливо, неподалік обласного центру висадять енергетичну вербу - близько двох мільйонів дерев. Біомасу тепловики використовуватимуть як базову сировину в енергоспоживанні, а газ - у пікових ситуаціях, за максимально низьких температур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-