Посилення обороноздатності України: міськрада Львова звернулась до керівництва держави

Посилення обороноздатності України: міськрада Львова звернулась до керівництва держави

Укрінформ
Львівська міська рада затвердила спільне звернення усіх фракцій до керівництва держави та очільників міст-партнерів щодо реакції на новий акт воєнної агресії Російської Федерації та важливості посилення обороноздатності України.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

Депутати Львівської міської ради під час позачергового засідання 23 лютого ухвалили заяву щодо визнання Росією «ДНР» та «ЛНР». Депутати засудили дії Росії та звернулись до Президента України та уряду про запровадження санкцій проти країни-агресора. За таке звернення проголосували усі 50 присутніх на засіданні депутатів.

«Закликаємо Кабінет Міністрів України негайно збільшити фінансування оборонних витрат за рахунок статей, які не є пріоритетними в умовах підвищеної військової загрози (зокрема в частині початку будівництва відповідних підприємств (завод з виготовлення набоїв, боєприпасів, розвиток та серійне виробництво наукових розробок зброї)», - зазначається в одному з пунктів звернення.

Так, серед іншого депутати закликали державну владу України: розглянути можливість закриття повітряного простору України для транзиту авіасполучення з РФ, а також припинення будь-якого залізничного сполучення з Росією; заморозити активи російського бізнесу в Україні; прийняти постанову для проведення спрощеної процедури закупівлі для забезпечення сил територіальної оборони та спростити постачання гуманітарної допомоги в Україну; розробити кризовий сценарій створення військово-цивільних адміністрацій; прийняти законопроєкт про цивільну зброю і боєприпаси, забезпечити фінансування на облаштування, розміщення та забезпечення внутрішньо переміщених осіб тощо.

Читайте також: Франківські депутати закликають негайно закрити кордони з Росією та Білоруссю

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив після голосування, що сьогодні в Києві буде прийнято багато рішень, але багато що залежить і від місцевого самоврядування.

«Сьогодні ми тут, у мирному Львові, в державі, що знаходиться в складному періоді свого життя. І від нас багато залежить, адже на нас звертають увагу, багато міських голів телефонують, питають поради. У першу чергу, ми маємо мати залізні нерви та швидко приймати оперативні рішення. Тому прошу вас кожен свій день скеровувати на ті справи, які ви маєте робити як обранці громади, чесно робити свою роботу. Це дуже важливо, тому що є комісії і рішення, які треба приймати», – звернувся до депутатів мер.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ввечері звернення до державної влади щодо визнання Росією «ДНР» та «ЛНР» ухвалили депутати усіх фракцій Львівської обласної ради.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-