Додаткові режимні обмеження вводяться у районах, що межують з Росією, Білоруссю та ОРДЛО

Додаткові режимні обмеження вводяться у районах, що межують з Росією, Білоруссю та ОРДЛО

Укрінформ
У районах, які межують з Російською Федерацією, Білоруссю, тимчасово окупованою територією України та прилягають до морського узбережжя, вводяться додаткові тимчасові режимні обмеження.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба.

“Перш за все такі заходи запроваджені для посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання дестабілізації обстановки на держкордоні та іншим правопорушенням”, - ідеться у повідомленні.

Серед обмежень: перебування у прикордонні у нічний час, вихід будь-яких плавзасобів з пунктів базування, рух транспорту (окрім військового, силових структур, агро-техніки) дорогами, що відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону і не забезпечують пересування до встановлених пунктів пропуску через державний кордон.

“Також режимні заходи введені щодо перебування іноземців у прикордонній смузі, використання радіостанцій, здійснення польотів легкомоторних та безпілотних летальних апаратів, відео-, кіно-, фотознімання особового складу, об’єктів, будівель, споруд, транспорту та інших об’єктів, що належать Державній прикордонній службі України, та пересування по берегу чи льоду прикордонних водойм”, - повідомляють прикордонники.

У ДПСУ наголошують, що додаткові режимні обмеження вводяться наказами прикордонних загонів та можуть відрізнятися у різних районах та областях.

Читайте також: РНБО пропонує запровадити надзвичайний стан в Україні

У зв’язку з цим особам, які мають необхідність перебування, проведення певного роду робіт у прикордонних контрольованих районах, прикордонній смузі, рекомендують ознайомитися з чинними режимними обмеженнями на сайті Державної прикордонної служби.

Накази прикордонних загонів можна знайти у розділі сайту “Про відомство/структура” за посиланнями на відповідний прикордонний загін.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 лютого на кордоні з Україною перебували 125 тис. російського наземного контингенту, а загальна кількість російських військ із морською і повітряною складовою становить близько 140 тисяч.

21 лютого президент РФ Володимир Путін заявив про визнання незаконних утворень в ОРДЛО. Укладені угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги.

22 лютого Рада федерації РФ одноголосно схвалила запит Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Раніше Держдума і Рада федерації ратифікували договори з псевдореспубліками «Л/ДНР» про дружбу та взаємну допомогу, включно з військовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-