У Дніпрі рідні загиблої у стрілянині Віри Лебединець отримали її відзнаку «Захиснику Вітчизни»

У Дніпрі рідні загиблої у стрілянині Віри Лебединець отримали її відзнаку «Захиснику Вітчизни»

Фото
Укрінформ
Рідні працівниці воєнізованої охорони заводу "Південмаш" Віри Лебединець, яка загинула у стрілянині 27 січня, отримали її відзнаку "Захиснику Вітчизни".

Нагороду на сесії міськради вручив міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"27 січня вночі сталася трагедія на Південному машинобудівному заводі: від рук солдата строкової служби загинуло п'ять осіб. Однією із загиблих була наша дніпрянка, контролер режимного об'єкту Лебединець Віра Сергіївна, яка намагалася не випустити озброєного стрільця з території заводу. Їй посмертно присуджено міський почесний знак "Захиснику Вітчизни" за особисті мужність і героїзм. Сьогодні на сесії присутні мати загиблої Лебединець Лідія Василівна, її сестра Віта Сергіївна та донька Кіра", - зазначив Філатов.

Пам'ять загиблої вшанували хвилиною мовчання.

Читайте також: Стрілянина на Південмаші: поранену військову перевезли до Києва

Як повідомляв Укрінформ, міська рада Дніпра постановила надати 11-річній доньці загиблої Кірі Лебединець одноразову матеріальну допомогу і встановити щомісячні виплати до повноліття. Щомісячну матеріальну допомогу виплачуватиме і профспілка Південмашу. Також міський голова Дніпра Борис Філатов подав заяву про відрахування Кірі частини його зарплати.

Фото: Микола М'якшиков

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-