У Полтаві відкрився Центр територіальної оборони

У Полтаві відкрився Центр територіальної оборони

Фото
Укрінформ
У приміщенні Дія.Центру в Полтаві відкрили Центр територіальної оборони, у якому охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви та документи на вступ до формування.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Полтавської облдержадміністрації.

«Розпочинає роботу перший у Полтавській області Центр територіальної оборони. Це зручний сервіс та допомога з логістикою для тих, хто хоче захищати свою землю. Дуже часто людина хоче, але не знає, як записатися в тероборону. Тому головне завдання центру – виступити посередником, дати кожному можливість легко знайти себе в силах ТрО», – зазначив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

Читайте також: На формування сил тероборони передбачили понад 3 мільярди – Хомчак

Основні функції центру – роз’яснення громадянам, що таке територіальна оборона, хто може вступити до її лав, критеріїв вступу та повний супровід у разі бажання поповнити склад тероборони. Зокрема, це проходження медкомісії, спеціальних перевірок у компетентних органах тощо.

«Тут проводитимуть психологічний відбір, спеціалісти з роботи з персоналом запропонують перелік посад для охочих записатися до ТрО. Далі потрібно буде пройти медичну комісію. Це питання також погоджено з військкоматом та ОДА, щоб максимально надати сприятливі умови проходження відповідних процедур», – сказав заступник командира бригади територіальної оборони Полтавщини Володимир Іщенко.

Серед перших добровольців – учасник бойових дій, керівник громадської спілки «Базука» Тарас Лелюх. За його словами, є бажання максимально посприяти формуванню полтавської територіальної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Полтавщина – лідер в Україні щодо фінансової підтримки територіальної оборони. З обласного бюджету виділено 20 млн грн та 30 млн грн – із бюджетів громад. В області дислокується бригада територіальної оборони. До її складу входять 5 батальйонів відповідно до адміністративно-територіального устрою та управління бригадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-