СБУ вручила підозру луганській ексдепутатці-організаторці «референдуму» 2014 року

СБУ вручила підозру луганській ексдепутатці-організаторці «референдуму» 2014 року

Укрінформ
Служба безпеки України встановила протиправні дії колишнього настоятеля храму УПЦ у місті Привілля на Луганщині, активного учасника «руської весни» у 2014 році; також, за матеріалами СБУ, у посяганні на територіальну цілісність України звинувачується ексдепутатка Золотівської міської ради Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці пресслужба 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях.

«Слідчі СБУ зібрали беззаперечні докази того, що, користуючись своїм авторитетом у вірян, священник закликав їх підтримувати проросійських бойовиків та розпалював міжконфесійну та міжнаціональну ворожнечу. Зокрема, виступаючи на антиукраїнських мітингах у Сєвєродонецьку, священнослужитель схвалював анексію Криму та агітував за проведення незаконного «референдуму» щодо від’єднання Донецької та Луганської областей від України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: За три дні з України вилетіли 60 чартерів, переважно з представниками ОПЗЖ - депутатка

З початком військових дій на сході України зловмисник утік до тимчасово окупованого Криму. Наразі йому заочно повідомлено про підозру в порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками.

Що стосується іншої підозрюваної, за даними слідства, у травні 2014 року жінка, зрадивши присязі, вже як «секретар виборчої комісії» організувала та провела фейковий «референдум» про «державну самостійність ЛНР» у Золотому.

Нині зловмисниця перебуває на підконтрольній українській владі території.

Їй вручили повідомлення про підозру за ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Росія може вдатися до терактів в ОРДЛО - Центр стратегічних комунікацій

Зазначається, що у 2021 році в Луганській області, за матеріалами СБУ, за ст. 110 Кримінального кодексу судові вироки отримали три депутати місцевих рад. Вони, як і їхня «колега» із Золотого, брали участь в організації та проведенні антидержавного фейкового «референдуму» 2014 року.

Заходи з викриття правопорушників здійснювали співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з Головним управлінням Нацполіції в Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-