Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові прикрасили паперовими «ангелами пам’яті»

Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові прикрасили паперовими «ангелами пам’яті»

Фото
Укрінформ
У Львові на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної Сотні відбулася щорічна акція «Ангели пам’яті».

Під час акції учні прикрасили місце пам’яті власноруч виготовленими з паперу ангелами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Меморіалі відбулася всеукраїнська щорічна акція «Ангели Пам’яті», яку започаткувала Анжеліка Рудницька. Львів став одним з перших міст, яке долучилося і підтримало цю ініціативу. В нас акція спочатку проходила на площі біля пам’ятника Шевченку, але після відкриття Меморіалу вже третій рік відбувається тут. І в нас кожного року долучається все більше людей і дітей. Важливо, що сьогодні діти не просто прийшли, тому що мають це зробити чи їх привели, а вони знають куди вони йдуть і чому, знають навіщо вони робили цих ангеликів, тому що кожна школа перед тим провела відкриті уроки, де учні спілкувалися з учасниками Майдану, дехто запрошував рідних. Це важко передати ті емоції, коли ти стоїш на Меморіалі і два поверхи заповнені дітьми», - розповідає донька Героя Небесної Сотні, директорка Музею Гідності Андріана Дигдалович.

Читайте також: «Ангели пам'яті»: у Києві – акція на згадку про загиблих під час Революції Гідності

Понад дві сотні учнів та студентів на початку церемонії пам’яті прикріпили власноруч виготовлених паперових ангеликів до фотографій Героїв Небесної Сотні. Напередодні у школах та коледжах відбулися майстер-класи з виготовлення паперових витинанок у формі ангелів.

Опісля відбулася вже традиційна для Львова церемонія підняття Державного Прапора України та виконання Державного Гімну. Також на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулася панахида та церемонія запалення лампадок.

Меморіал Героїв Небесної Сотні у Львові прикрасили паперовими "ангелами пам'яті" / Фото: Людмила Гринюк. Укрінформ

За словами Дигдалович, Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові вже став "рідним" і вони тут традиційно зустрічаються, проте це місце має різне сприйняття в громадськості.

"Ми вже проводили обговорення стосовно того, як меморіал сприймають в громадськості для того, щоб зрозуміти як реагувати, коли сюди просто приходить молодь, сидять на траві, грають ігри, спілкуються, веселяться, але по факту нічого не порушують. Звичайно, рідним – це боляче, пораненим на Майдані – це неприпустимо. Але люди його сприймають по різному: для нас це символ пам’яті, а для них – це символ свободи. Зрозуміло, що святкування з гучною музикою та феєрверками тут робити не можна, але проводити своє дозвілля - чому б і ні", - додала директорка Музею Гідності.

* * *

У Вінниці на Майдані Небесної Сотні відбулась Всеукраїнська тиха акція «Ангели пам'яті». Учасники акції вже традиційно розвішали білих паперових ангелів, що символізують загиблих Героїв, на скульптурній композиції «Дерево Свободи».

Акція «Ангели пам’яті» у Вінниці / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого в Україні та світі розпочалася тиха акція «Ангели пам’яті» із вшанування Героїв Небесної Сотні, які полягли за українську свободу під час Революції Гідності вісім років тому. Ініціаторами акції виступили відома українська співачка та громадський діяч Анжеліка Рудницька і «Територія А», які 2014 року започаткували символічну традицію поминати загиблих за Україну такими білими ангелами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-