ДТП із кортежем Ярославського: зниклі речові докази знайшли у Чугуєві

ДТП із кортежем Ярославського: зниклі речові докази знайшли у Чугуєві

Фото, відео
Укрінформ
У Чугуївському морзі знайшли речові докази у справі смертельної ДТП за участю кортежу бізнесмена Олександра Ярославського, про зникнення яких було оголошено напередодні, 15 лютого.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області, передає Укрінформ.

"Після розголосу у ЗМІ інформації про відкриття кримінального провадження за фактом зникнення з Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи одягу загиблого в автопригоді чоловіка, усі речі «знайшлися» у службовому приміщенні чугуївського моргу", - йдеться у повідомленні.

Зниклі речові докази у справі ДТП із кортежем Ярославського знайшли в Чугуєві / Фото: Поліція Харківської області

У поліції зазначають, що наразі триває огляд місця події, проводяться відібрання зразків ДНК з виявлених пакету та речей, наявних папілярних візерунків, а також відбитків пальців рук працівників установи для встановлення осіб, причетних до зникнення одягу загиблого. Винні особи нестимуть кримінальну відповідальність.

Читайте також: Монастирський заявив про спроби фальсифікації справи з кортежем Ярославського

Раніше, 14 лютого, до поліції надійшла інформація про те, що працівники Чугуївського моргу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи виявили втрату речових доказів у кримінальному провадженні, відкритому за фактом ДТП, що сталася 9 лютого на автотрасі в Харківській області. Слідчі слідчого управління обласної поліції за цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Аби встановити місцезнаходження втрачених речових доказів, поліцейські склали перелік співробітників закладу, провели невідкладні слідчі дії, в тому числі обшуки та огляди в приміщенні моргу, за адресами мешкання працівників установи, а також у їх транспортних засобах. Окрім того, до Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи направлено вимогу про проведення службового розслідування для встановлення осіб, з вини яких сталася втрата речей потерпілого.

Читайте також: Суд не обрав запобіжний захід водію Ярославського - прокуратура відкликала клопотання

15 лютого до органу досудового розслідування від керівництва Чугуївського районного відділу Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи надійшло повідомлення про виявлення вказаних речей. Пакет із одягом загиблого у ДТП чоловіка «знайшовся» у службовому приміщенні.

Поліцейські негайно прибули на місце події, а відтак відпрацьовують записи з камер відеоспостереження для встановлення осіб, які підкинули речові докази.

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого близько 23:00 на автошляху Київ - Харків -Довжанський виявили тіло невідомого чоловіка. Пізніше з'ясувалося, що це 36-річний житель Чугуївського району Харківської області.

Пресслужба Міністерства внутрішніх справ України повідомила, що поліція викликає на допит можливого учасника дорожньо-транспортної пригоди Олександра Ярославського. Згодом у прокуратурі поінформували, що до правоохоронців звернувся «працівник відомого харківського бізнесмена», який визнав свою провину в ДТП.

Читайте також: ДТП із кортежем Ярославського: поліція взяла під цілодобову охорону речові докази

Ярославський залишив Україну і вилетів у Лондон, де перебуває його родина.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківської області Станіслава Перліна у зв'язку зі спробою фальсифікації справи щодо резонансної ДТП. За словами міністра, причиною звільнення стало те, що слідчі поліції подали до прокуратури Харківської області підозру у скоєнні смертельної ДТП, яку було складено на особу, котра прийшла вранці і заявила, що саме вона була за кермом. Натомість, за словами міністра, стало відомо, що ця особа перебувала під час ДТП в іншому місці.

ДБР порушило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи - досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності (ч. 2 ст. 372 Кримінального кодексу України).

Щодо зникнення одягу потерпілого, то за цим фактом поліція негайно провела 11 невідкладних обшуків, а також було відкрито кримінальне провадження за статтею “приховування доказів”. Поліція заявила, що усі інші речові докази, зібрані у рамках розслідування справи, та тіло загиблого перебувають під цілодобовою охороною поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-