У Мелітополі завершилась реконструкція будинку для майже 100 внутрішньо переміщених осіб

У Мелітополі завершилась реконструкція будинку для майже 100 внутрішньо переміщених осіб

Укрінформ
У Мелітополі Запорізької області завершилась реконструкція будинку для тимчасового проживання майже 100 внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Облаштування житла профінансовано з коштів гранту уряду Німеччини, наданих через Німецький банк розвитку KfW у межах проєкту “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури” (УФСІ.6), що впроваджує Український фонд соціальних інвестицій.

Роботи тривали з 1 жовтня 2021 року до 28 січня поточного року. Станом на 15 лютого будинок введений в експлуатацію, підключений до електромережі, повністю готовий до заселення. Урочисте відкриття планується 28 лютого.

Для внутрішньо переміщених осіб у будинку надано 24 квартири: 4 однокімнатні, 18 двокімнатних (зокрема 2 квартири для маломобільних груп населення), 2 трикімнатні.

Наразі всі квартири розподілені, для проживання визначені 24 сім’ї. Фактична кількість мешканців становитиме 92 особи. Усі квартири для ВПО розташовані на першому та другому поверхах будівлі. Третій поверх реконструйований коштом міста, він передбачений для надання житла іншим категоріям населення.

“Це будівля колишнього дитячого садка, яку не експлуатували, що перебувала в незадовільному стані. Відповідно до проєкту, проведено її перепланування та реконструкцію. Коштом гранту уряду Німеччини (14,698 млн грн) будівля повністю відновлена з дотриманням сучасних стандартів енергозбереження. У квартирах зроблений якісний внутрішній ремонт. Всі вони повністю оздоблені необхідною сантехнікою, кухонними меблями та побутовою технікою. Поблизу будинку облаштовано дитячий майданчик”, - зазначили у Мінреінтеграції.

В межах проєкту УФСІ.6 за кошти уряду Німеччини у Мелітополі також відремонтовані школа № 4 і ще один об’єкт житла для ВПО на 4 квартири, який уже заселений.

Як наголосили у міністерстві, забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб – пріоритет віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук на 2022 рік. На початку лютого вона обговорила поглиблення співпраці із Німеччиною у вирішенні житлової проблеми ВПО.

Читайте також: Проблему протермінованих карток переселенців треба розглядати в ТКГ - Верещук

Крім проєктів, які реалізуються через УФСІ, Мінреінтеграції співпрацює з Німецьким банком розвитку KfW у проєкті із забезпечення й поліпшення умов проживання внутрішньо переміщених осіб, що реалізується на сході України спільно із Міжнародною організацією з міграції. Також уряд Німеччини через KfW фінансує проєкт надання пільгових іпотечних кредитів для ВПО.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого Верещук поінформувала, що перший проєкт у межах Фонду "Партнерство за сильну Україну" (ФПСУ) буде реалізований у першій половині року у Донецькій та Луганській областях у сфері енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-