Верещук анонсувала, з чим буде пов'язаний перший проєкт Фонду «Партнерство за сильну Україну»

Верещук анонсувала, з чим буде пов'язаний перший проєкт Фонду «Партнерство за сильну Україну»

Укрінформ
Перший проєкт у межах Фонду "Партнерство за сильну Україну" (ФПСУ), буде реалізований у першій половині року на Донеччині та Луганщині у сфері енергоефективності.

Про це віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила на брифінгу за результатами робочої зустрічі зі шведською делегацією, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо першого проєкту, який ми розпочинаємо, це питання енергоощадності, це питання термомодернізації. Це питання тих громад на Донеччині і на Луганщині, які візьмуть участь та отримають або безпосередньо проведені роботи з капітального ремонту з питань енергоощадності (все, що стосується термомодернізації), або буде проведено аудит таких споруд, які будуть визначені громадами, і допомога надійде із державного бюджету. Як ви знаєте, у нас є відповідний проєкт. Ми готуємо за кошти проєкту наших донорів енергоаудит і всі необхідні документи, які повинні бути виконані. А сама модернізація пройде за рахунок державного бюджету. Ось такий перший, як то кажуть, паросток співпраці, який буде вже у цьому році, у першому півріччі», - сказала Верещук.

За її словами, це та низку інших важливих питань було порушено на зустрічі із представниками країни-парнера. В тому числі обговорювалися найбільш важливі потреби українського населення, яке постраждало від конфлікту (ВПО та ті, хто проживає в регіоні конфлікту), розбудови стійкості територій, що постраждали від конфлікту, довгострокового соціально-економічного розвитку в регіоні конфлікту.

Віцепрем’єр нагадала, що фонд має на старті 35 млн фунтів стерлінгів ($47 млн) для перших проєктів.

Як повідомляв Укрінформ, Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та представники держав-партерів: Великої Британії, Канади, Швеції, Швейцарії та США підписали меморандум про запуск фонду "Партнерство за сильну Україну" для допомоги громадам, постраждалим від агресії РФ.

Читайте також: Верещук каже, що панічних настроїв на сході України немає

Ключовим органом центральної влади, що забезпечуватиме синергію у впровадженні державних політик та імплементації проєктів ФПСУ стане Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Етап реалізації програми - до кінця 2024 року.

Також повідомлялося, що Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» профінансує чотири проєкти цього року, серед яких - термомодернізація житла у Донецькій, Луганській та Херсонській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-